Menu
250px Sweden road sign B2.svg

Bluffar på Facebook

Boom för bluffar på Facebook – här är inläggen du ska se upp med

Stora, svenska företag som utnyttjas av bedragare för att stå som avsändare av blufftävlingar på Facebook är ingenting nytt. Redan förra hösten rapporterade vi en kraftig ökning av Facebook-bluffar. På sistone verkar lurendrejarna ha trappat upp ytterligare – just nu cirkulerar flertalet blufftävlingar intensivt och delas på Facebook-flöden i hela landet.

En av de värst drabbade är Elgiganten. Bedragare har nyligen satt upp fejksidan Elgiganten Restlager och säger sig lotta ut ett antal minuter i företags butiker, där vinnaren får ta med sig allt möjligt. Ett inlägg som skapades den 8 juni är nu uppe i över 16 000 “likes”, 18 000 kommentarer och närmare 15 000 delningar. Det beror på att folk nappar på betet och följer uppmaningen om att dela inlägget vidare och tagga sina kompisar.

Den som interagerar med inlägget blir kontaktad i ett privat meddelande. Där bifogas en suspekt kortlänk och en uppmaning till användaren att betala för leveransen för ett presentkort på 500 kronor. Något sådant lär inte levereras eftersom upphovspersonerna till tävlingen bluffar. Elgiganten själva är medvetna om tilltaget och uppmanar alla som hör av sig till deras riktiga Facebooksida att anmäla inlägget som bluff.

Se upp med Facebook-inlägg från dessa avsändare:

Elgiganten Restlager
Ikea Restlager
H&M Outlet
Resor Drömmar – Sverige/Ving.

Läs mer på PC för alla

 

Källa: PC för alla

 

Tillbaka
ASP.NET
Wordpress
Fortnox
WooCommerce
SQL Server
MySQL
Feedback

Please Send Us Your Feedback

Top